Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczna pasta do chleba

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Polecam smaczną, szybka w przygotowaniu pastę do chleba. Pasta jajeczna z dodatkiem serka topionego oraz majonezu smakuje wyśmienicie ,a dodatek łososia wędzonego urozmaica smak. Pasta nadaje się na śniadanie i na pyszną kolację

Składniki:

składniki do pasty

jajka ugotowane na twardo 3 sztuki
serek topiony 100 gramów
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
majonez 3 łyżki

dodatkowo;

chleb razowy 0.5 sztuki
masło 100 gramów
łosoś wędzony 100 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczna pasta do chleba

Jajka ugotować na twardo ,po ugotowaniu przepłukać zimną wodą i obrać ze skorupek.
Następnie rozgnieść widelcem , dodać serek topiony oraz sól i pieprz do smaku i dokładnie rozmieszać do połączenia składników.
Na samym końcu pastę wymieszać z majonezem.
Kromki chleba posmarować masłem ,następnie pastą jajeczną oraz udekorować łososiem wędzonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:43
dobra pasta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak