Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z cukinią i kaszą bulgur

5.0
(15)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Smaczna zupka ogórkowa w nieco innej odsłonie, z dodatkiem kaszy bulgur i młodej cukinii. Ugotowana na wywarze drobiowo-wieprzowym.

Składniki:

wszystkie składniki:

ćwiartki z kurczaka 1 sztuka
pałki z kurczaka 3 sztuki
żeberka wieprzowe 400 gramów
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 1 łyżka
marchewki 2 sztuki
por zielona część 1 szczypta
bulgur 150 gramów
pietruszka 1 sztuka
seler świeży 0.25 sztuki
cukinia 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
ogórki kiszone 400 gramów
Pieprz czarny Prymat w młynku 3 szczypty
sól 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z cukinią i kaszą bulgur

Mięso umyć, wrzucić do garnka, zalać zimną wodą. Posolić, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować pół godziny, następnie dodać w całości jedną marchewkę, pietruszkę oraz selera. Gotować kolejne pół godziny, później wyjąć z garnka mięso drobiowe, aby się nie rozgotowało.
Drugą marchewkę pokroić w półplasterki. Wrzucić do wywaru razem z porem pokrojonym plasterki. Gotować 5 minut.
Dodać kaszę bulgur i gotować kolejne 5 minut.
Dodać cukinię pokrojoną w cienkie półplasterki i gotować 10 minut. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki i ogórki starte na tarce jarzynowej. Gotować 3 minuty.
Doprawić zupę dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Podawać z kawałkami mięsa.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak