Makaron razowy z serem i musem jabłkowo-gruszkowym

Makaron razowy z serem i musem jabłkowo-gruszkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Smaczne, proste danie, idealne na upalne dni.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki:

  • makaron penne pełnoziarnisty

    300 gramów
  • jabłko

    2 sztuki
  • gruszka

    1 sztuka
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
  • ser biały

    250 gramów
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.
Jabłka i gruszkę obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do rondelka, posypać cynamonem i dusić około 3-4 minuty. Następnie zblendować na gładki mus.
Nałożyć makaron na talerze, posypać pokruszonym białym serem. Wierzch polać musem.
Jeśli ktoś woli słodsze smaki można dodać trochę cukru do musu, choć jeśli owoce są dojrzałe to same w sobie są słodkie :)
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat