Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki

5.0
(27)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka szefa 1 opakowania
twaróg 0.5 opakowania
szczypiorek posiekany 1 pęczek
suszony pomidor 5 sztuk
majonez 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki

• Twaróg rozdrabniamy z dwiema łyżkami majonezu.

• Dodajemy drobno pokrojone wcześniej suszone pomidory i szczypiorek, całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

• Folię spożywczą rozkładamy na blacie.

• Z jednej strony każdego plasterka odcinamy ciemne brzegi szynki.

• Kładziemy plasterki szynki, tak aby nieodcięte brzegi plastrów znajdowały się w środku.

• Nakładamy twarożek.

• Za pomocą folii spożywczej zawijamy roladę.

• Wstawiamy do schłodzenia na 60 minut.

• Aby roladki mogły stać, całą roladę kroimy na przemian: raz prosto, raz pod kątem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 24.05.2018 20:48
Smakowite i kuszące roladki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak