Wątróbka z kurczaka z cukinią i ziołami prowansalskimi

Wątróbka z kurczaka z cukinią i ziołami prowansalskimi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Wątróbka w nieco innej odsłonie. Dodatek cukinii i ziół prowansalskich nadał wątróbce nowy, ciekawy smak.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie przepisy:

  • wątróbka drobiowa

    900 gramów
  • mąka

    4 łyżki
  • zioła prowansalskie

    1 łyżka
  • olej do smażenia

    3 łyżki
  • cebule

    3 sztuki
  • oliwa z oliwek

    3 łyżki
  • cukinia

    1 sztuka
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w piórka i wrzucić na rozgrzaną w rondlu oliwę. Dusić 10 minut. Następnie dodać pokrojoną w cienkie półplasterki cukinią i dusić kolejne 10 minut. Oprószyć solą.
Wątróbkę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, usunąć błonki.
Wymieszać mąkę z ziołami prowansalskimi, obtoczyć wątróbkę, a następnie podsmażyć ją ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Dodać wątróbkę do cebuli i cukinii, wymieszać. Dusić razem około 3-4 minuty. Pod koniec doprawić świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat