Tabbouleh - sałatka libańska

Tabbouleh - sałatka libańska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Smaczna, lekka sałatka. Idealna na śniadanie lub kolację.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki:

  • bulgur

    100 gramów
  • ogórek zielony

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • pomidory

    2 sztuki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • oliwa z oliwek

    3 łyżki
  • sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Prymat

    1 opakowanie
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    2 szczypty
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę bulgur ugotować w osolonej wodzie na sypko. Odcedzić, a gdy przestygnie, wrzucić do miski.
Ogórka obrać, pokroić w kostkę. Cebulę czerwoną i pomidory również pokroić w kostkę. Dodać do kaszy.
Natkę pietruszki wypłukać, posiekać i dodać do reszty składników.
Przygotować sos: oliwę wymieszać z sokiem z cytryny oraz sosem sałatkowym. Dodać do sałatki, wymieszać. Przyprawić do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat