Jabłuszka w karmelu

Jabłuszka w karmelu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    25 dag
  • sok z cytryny

    5 ml
  • jabłko kwaśne

    8 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

w rondelku z sokiem z cytryny rozpuścić cukier, Podgrzewać aż do momentu gdy syrop zgęstnieje.Następnie wymieszać z kilkoma kroplami barwnika spożywczego. Jabłka umyć i osuszyć. Zanurzyć w gorącym karmelu i odstawić do ostygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Misiakova

13.04.2011 08:11
mniam mniam

mysza666

03.12.2010 16:39
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat