Paszteciki z kaszanką

Paszteciki z kaszanką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaszanka JBB

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • jajko

    1 sztuka
  • pieprz

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• Cebulę pokrój w kostkę, następnie zeszklij na patelni.

• Dodaj kaszanki i całość przysmaż. W ten sposób powstanie farsz. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Poczekaj aż wystygnie.

•  Ciasto francuskie pokrój na 9 prostokątów, następnie nałóż farsz i zlep brzegi. Ciasto francuskie posmaruj jajkiem.

• Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na 20 minut.

 

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

23.05.2018 19:29
I kto powiedział że z kaszanką nie może być pysznie i ciekawie;) Pomysłowo.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat