Łódeczki z kabanosem i serem lazur

Łódeczki z kabanosem i serem lazur

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradce Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabanosy z beczki jbb

    4 sztuki
  • ser lazur

    150 gram
  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • bazylia

    1 łyżeczka
  • jajko

    1 sztuka
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

• Kabanosy kroimy w mniejsze kawałki, dodajemy pokruszony ser. Doprawiamy bazylią i pieprzem.
• Z ciasta wykrawamy równe prostokąty, o wielkości ok. 10x15 cm. Krótsze boki zlepiamy tak, aby powstały łódki.
• Przygotowany wcześniej farsz nakładamy do łódeczek.
• Brzegi ciasta smarujemy rozmąconym jajkiem i układamy na papier do pieczenia.
• Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 190 stopni Celsjusza przez około 25 minut. 

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

5 tygodni temu
Łódeczki tak przygotowane muszą być pyszne;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat