Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada schabowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
ogórek konserwowy Smak 3 szt.
Majeranek suszony Prymat 2 łyzki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyzki
sos pieczeniowy 1 szt.
boczek 20 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: rolada schabowa

Schab przekroić tak, aby powstał duży prostokąt. Posypać pieprzem i przyprawą Kucharek. Na schab wkroić ogórki, wyłożyć plastry boczku i zwinąć w roladę. Przełożyć do naczynia do zapiekania i piec ok 40 minut. Przygotować sos do pieczeni według przepisu na opakowaniu . Roladę kroić w plastry i polewać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 24.04.2012 21:26
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak