rolada schabowa

rolada schabowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • ogórek konserwowy Smak

    3 szt.
  • majeranek Prymat

    2 łyzki
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • Kucharek - uniwersalna

    2 łyzki
  • sos pieczeniowy

    1 szt.
  • boczek

    20 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab przekroić tak, aby powstał duży prostokąt. Posypać pieprzem i przyprawą Kucharek. Na schab wkroić ogórki, wyłożyć plastry boczku i zwinąć w roladę. Przełożyć do naczynia do zapiekania i piec ok 40 minut. Przygotować sos do pieczeni według przepisu na opakowaniu . Roladę kroić w plastry i polewać sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rosik93

24.04.2012 21:26
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat