Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowane żeberka w sosie koperkowym

5.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Do przygotowania tego dania wykorzystałam żeberka, na których gotowałam zupę.

Składniki:

wszystkie składniki:

żeberka wieprzowe 2 sztuki
jogurt naturalny 4 łyżki
wywar mięsny 500 mililitrów
mąka 1 łyżka
koperek świeży 1 pęczek
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny Prymat w młynku 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane żeberka w sosie koperkowym

Ugotowane żeberka wrzucić do rondelka, zalać wywarem. Doprowadzić do wrzenia, dodać jogurt naturalny wymieszany z niewielką ilością wywaru. Dodać pieprz ziołowy i gotować 2-3 minuty. Koperek wypłukać, posiekać i wrzucić do rondelka. Zagęścić sos mąką wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Dusić 1-2 minuty. Przyprawić sos do smaku szczyptą soli i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak