Pasta z awokado, ogórków konserwowych i szczypiorku

Pasta z awokado, ogórków konserwowych i szczypiorku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Smaczna pasta w wiosennym, zielonym kolorze.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki:

  • awokado

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • korniszony

    2 sztuki
  • szczypiorek

    0.5 pęczka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • majonez

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Jajko ugotować na twardo, zalać zimną wodą, aby szybciej ostygło. Następnie pokroić jajko na kawałki, wrzucić na miski. Awokado obrać, usunąć pestkę, pokroić na kawałki. Rozgnieść jajko i awokado tłuczkiem do ziemniaków. Skropić sokiem z cytryny. Dodać pokrojone w drobną kostkę ogórki oraz posiekany szczypiorek.
Dodać majonez, wymieszać. Przyprawić pastę do smaku solą i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Podawać z ulubionym pieczywem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat