Tatar ze śledzia z awokado i ogórkiem kiszonym

Tatar ze śledzia z awokado i ogórkiem kiszonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Smaczne i efektowne danie, idealne na różnego rodzaju imprezy.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki:

  • filety z matiasa marynowane w oleju

    250 gramów
  • ogórek kiszony

    1 sztuka
  • czerwona cebula

    1 sztuka
  • awokado

    1 sztuka
  • jabłko

    1 sztuka
  • biały ocet winny

    1 łyżka
  • oliwa z oliwek

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • chleb tostowy

    4 plastry
  • szczypiorek

    0.5 pęczek
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    2 szczypty
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie moczyć przez 15 minut w zimnej wodzie. Następnie osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w drobną kostkę.
Jabłko, awokado, cebulę i ogórka również pokroić w drobną kostkę. Dodać do śledzi.
Dodać oliwę, ocet winny i musztardę, wymieszać. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Małe filiżanki lub miseczki posmarować olejem. Nałożyć tatar, ubić mocno. Z kromek chleba tostowego wyciąć kółka o średnicy takiej samej, jak filiżanki, do których nakładamy tatar.
Ostrożnie wyłożyć tatar na krążki chlebowe. Wierzch udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat