Koktajl kefirowy z mango z nutą kokosa i awokado

Koktajl kefirowy z mango z nutą kokosa i awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Pyszny i zdrowy koktajl. Mango zapewnia mu naturalną słodycz, więc nie ma potrzeby dodawania cukru.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki:

  • mango

    1 sztuka
  • awokado

    0.5 sztuki
  • wiórki kokosowe

    1 łyżka
  • kefir

    1 szklanka
  • mleko

    0.25 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mango i awokado obrać, usunąć pestki i pokroić na kawałki. Wrzucić do blendera kielichowego. Dodać wiórki kokosowe. Zalać mocno schłodzonym kefirem i mlekiem. Blendować do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Pić od razu po przygotowaniu.
Koktajl jest bardzo gęsty, więc jeśli ktoś woli bardziej płynną konsystencję, należy dodać więcej mleka.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat