Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa botwinkowo-brokułowa z kaszą bulgur

2.0
(4)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Pyszna, pożywna zupa pełna witamin.

Składniki:

wszystkie składniki:

żeberka wieprzowe 450 gramów
ziele angielskie 1 garść
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
botwinka 2 pęczki
brokuły 0.5 kilograma
ziemniaki 3 sztuki
marchewka 1 sztuka
bulgur 100 gramów
pietruszka 1 sztuka
Pieprz czarny Prymat w młynku 2 szczypty
sól 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa botwinkowo-brokułowa z kaszą bulgur

Mięso umyć, zalać zimną wodą, posolić, dodać ziele angielskie i liście laurowe. Gotować do miękkości mięsa, a następnie wyjąć żeberka z garnka.
Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew, pietruszkę i młode buraczki w półplasterki. Wrzucić warzywa do gotującego się wywaru i gotować 5 minut. Dodać kaszę bulgur, gotować 5 minut. Dodać brokuły podzielone na różyczki i znów gotować 5 minut. Dodać dokładnie wypłukane i pokrojone liście i łodygi botwinki. Gotować jeszcze 5 minut. Przyprawić zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak