Pasta z awokado i zielonego groszku

Pasta z awokado i zielonego groszku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszna pasta kanapkowa w prawdziwie wiosennym kolorze.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki

  • awokado

    1 sztuka
  • groszek konserwowy

    0.5 puszki
  • czosnek ząbki

    1 ząbek
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • sól himalajska

    1 szczypta
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dojrzałe awokado obrać, usunąć pestkę i wrzucić do miski. Dodać odsączony z zalewy groszek. Rozgnieść awokado i groszek tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, skropić sokiem z cytryny. Wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Podawać z ulubionym pieczywem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat