karp w cytrusach

karp w cytrusach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z cytryny

    1/2 szt.
  • mąka

    2 łyżki
  • olej

    2 łyzki
  • sok z pomarańczy

    2 łyzki
  • mandarynki

    2 szt.
  • masło

    2 łyzki
  • natka pietruszki

    2 łyzki
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • karp

    50 filet
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet oczyścić i pokroić w kawałki. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć mąką, przyprawami i usmażyć na oleju. Podlać sokiem z pomarańczy, dodać masło i dusić 10 minut.Udekorować cząstkami mandarynki i posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli_555

23.11.2010 19:41
pycha

Dorota76

04.09.2010 18:40
Doskonały na Boże Narodzenie wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat