Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa do ziemniaków
Smaczna zielonkawa zupa z kwaskowym smaczkiem. Przez mamę podawana do ubitych ziemniaków okraszonych oczywiście skwarkami z cebulką.
szczaw | 2 garście |
masło | 1 łyżka |
marchew | 1 sztuka |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 liście |
ziele angielskie | 2 ziarna |
śmietana kremówka | 3 łyżki |
sól i pieprz | 1 szczypta |
cukier | 1 szczypta |
rosół | 2 litry |
jajka ugotowane na twardo | 5 sztuk |
Smaczna zielonkawa zupa z kwaskowym smaczkiem. Przez mamę podawana do ubitych ziemniaków okraszonych oczywiście skwarkami z cebulką.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: