Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa rolada nadziana mielonym i mozzarellą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

farsz z mielonego;

mięso mielone 300 g,
jajko 1 szt,
cebula 1 szt,
ząbki czosnku 2,
sól i pieprz do smaku,
przyprawy do mielonego,

dodatkowo;

filet z kurczaka
sól i pieprz
Czosnek suszony Prymat
mozzarella w kulce 1 op,
jajko do panierowania,
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania,
mąka pszenna 2 łyżki,
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa rolada nadziana mielonym i mozzarellą

Mięso mielone doprawić solą, pieprzem , przyprawą do mielonego.
Dodać jajko ,obraną, drobno pokrojoną cebulę oraz obrany przeciśnięty przez praskę czosnek.
Całość wymieszać dodając bułkę tartą.
Filet z kurczaka umyć , osuszyć , porozcinać a następnie rozbić na płat.
Płat delikatnie oprószyć solą , pieprzem i czosnkiem granulowanym , następnie na płacie rozłożyć farsz z mięsa mielonego oraz plastry mozzarelli.
Całość ciasno zwinąć w roladę , w razie potrzeby spiąć wykałaczką.
Następnie obtoczyć w rozbełtanym jajku i panierować w bułce tartej z dodatkiem mąki.
Patelnię z olejem dobrze rozgrzać ,włożyć roladę ,chwilę podpiec następnie zmniejszyć ogień i smażyć roladę na złoty kolor z każdej strony.
Po usmażeniu i przestudzeniu roladę pokroić na plastry.
Podawać do obiadu z ziemniakami i ulubioną surówką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:40
dobre mieso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak