Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 300 gram
cebula 1 szt
czosnek 2-3 ząbki
oliwa 3 łyżki
szpinak mrożony 450 gram
suszone pomidory 5-6 kawałków
parmezan starty do posypania
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Penne ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać drobno posiekany czosnek i smażyć jeszcze 1 minutę. Dodać szpinak, dusić pod przykryciem do momentu, aż się rozpuści. Posolić, dodać pieprz,sok z cytryny i dusić jeszcze 5 minut.
Dodać suszone pomidory pokrojone w paseczki oraz ugotowany makaron. Smażyć 1-2 minuty. Nałożyć na talerze, posypać startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 25.05.2018 14:12
Uwielbiam! Robię w podobny sposób, ale dodaje również śmietankę 30 % :) Pyyycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak