Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z ziemniakami i kaszą gryczaną

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 litry
kapusta kiszona 1/2 kg
pietruszka 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
mięso wieprzowe 1/2 kg
boczek 30 dkg
cebula 1 sztuka
kiełbasa 1/2 kg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
ziemniaki 3 sztuki
kasza gryczana 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 3 ziarenka
Kminek cały Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z ziemniakami i kaszą gryczaną

Do garnka wlewamy wodę, dajemy kapustę kiszoną , marchewkę i pietruszkę starte na grubej tarce, liść laurowy, ziele angielskie i kminek, gotujemy.

Cebulę kroimy i lekko podsmażamy, dodajemy mięso wieprzowe i boczek pokrojone w kostkę, podsmażamy i dajemy do kapusty. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy.

Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy osobno w garnku.

Do kapusty dajemy kaszę gryczaną i gotujemy, jak kasza będzie miękka, dajemy ziemniaki ugotowane i podsmażoną kiełbasę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak