Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Daktyle zapiekane w szynce parmeńskiej

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

daktyle suszone 10 szt
szynka parmeńska 5 plastrów
ser feta 20 gram
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Daktyle zapiekane w szynce parmeńskiej

Ser feta pokroić w cienkie paski i włożyć je do daktyli w miejsce pestek. Plastry szynki parmeńskiej przekroić na pół. Zawinąć daktyle. Wierzch posmarować oliwą z oliwek. Ułożyć daktyle na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez około 6 minut w piekarniku nagrzany do temperatury 180 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak