Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 300-400 G
sól i pieprz
cytryna
pietruszka
koperek
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z grilla

Rybę myjemy osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Natrzeć solą pieprzem polać odrobiną oliwy dodać kilka liści pietruszki koperku plaster cytryny i odstawić do lodówki na minimum 30 minut.
Tak przygotowaną rybę układamy na folii aluminiowej. Wszystko szczelnie zamykamy układamy na grillu smażymy około 15 minut.
Czas smażenia zależy od grubości fileta.
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak