Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Awokado zapiekane w szynce parmeńskiej

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 1 szt
szynka parmeńska 8 plastrów
suszone pomidory 3 kawałki
oliwa z suszonych pomidorów 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Awokado zapiekane w szynce parmeńskiej

Awokado obrać, usunąć pestkę, pokroić na 8 równych części. Pomidory suszone pokroić w paski. Na każdym kawałku awokado położyć pasek pomidora, a następnie zawinąć w plaster szynki parmeńskiej. Spiąć wykałaczką. Wierzch posmarować oliwą.
Ułożyć zawinięte kawałki awokado na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 10 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak