Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z jabłkami i cynamonem na cieście francuskim

4.0
(30)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 duży płat (375 gram)
jabłka 3 szt
cukier brązowy 3 łyżki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
olej kokosowy 1 łyżka
białko do smarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z jabłkami i cynamonem na cieście francuskim

Wyłożyć formę do tarty ciastem francuskim, ponakłuwać widelcem.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki, a następnie w plasterki.
W rondlu rozgrzać olej kokosowy. Wrzucić jabłka, posypać je cukrem i cynamonem. Dusić 3 minuty, a następnie zdjąć z ognia i zostawić, aby trochę przestygły.
Wyłożyć jabłka na blaszkę. Resztę ciasta francuskiego pokroić na paski, ułożyć je na wierzchu tarty. Posmarować rozbełtanym białkiem.
Piec przez około 17 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 11.05.2018 10:22
Smaczna tarta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak