Leczo z cukinii

Leczo z cukinii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • kiełbasa zwyczajna

    25 dag
  • szynka

    10 dag
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka zielona

    2 szt
  • papryka żółta

    2 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię obrać, wydrążyć pestki, pokroić w dużą kostkę. Paprykę pokroić w paseczki. Cukinię i paprykę wrzucić do dużego garnka, posolić i dusić dolewając trochę wody. Na patelni podsmażyć drobno posiekaną cebulkę, rozdrobniony czosnek i pokrojoną w kostkę kiełbasę i szynkę. Wszystkie składniki połączyć w dużym rondlu, dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

27.12.2013 09:47
apetyczne leczo

Motorek

04.08.2012 09:35
bardzo smaczne

Iwusia

03.03.2012 19:56
lubię leczo z cukinią.

Iwona51

01.10.2011 10:59
smaczne

krzyniu1984

31.08.2010 12:16
wygląda super!

Margo1

31.08.2010 09:43
Ja nie jadłam z cukinią ,ale napewno zrobię

cichor

31.08.2010 09:03
jadłam, jest pycha :)

Agnieszka_B

30.08.2010 20:33
lecza z cukinii nie robiłam, ale z dodatkiem cukinii zawsze.... jest pyszne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat