Biała czekolada kokosowa z młodymi pędami sosny

Biała czekolada kokosowa z młodymi pędami sosny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała czekolada

    100 g
  • wiórki kokosowe

    2 czubate łyżki
  • mleko 3,2%

    1-2 łyżki
  • młode pędy sosny

    8-10 sztuk ( męskie )
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Niedojrzałe męskie pędy sosny płuczę, osuszam i ręką ocieram zielone kuleczki z pędu.
Wiórki lekko rozdrabniam w młynku do kawy.
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, dodaję mleko, wiórki kokosowe i zielone ziarenka sosny.
Łyżeczką przekładam ciepłą czekoladę do foremek i schładzam w lodówce, lub zamrażalce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat