Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokułowe różyczki w papierze ryżowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokół 1
sól, czarny mielony pieprz do smaku
olej sezamowy do smażenia
składnik niedostępny 12 płatów

Przepis i sposób przygotowania na: Brokułowe różyczki w papierze ryżowym

Brokuł podzielony na różyczki blanszować 5 minut w posolonym wrzątku, po czym przelać zimną wodą i ostudzić.

Każdy płat papieru ryżowego zamoczyć w ciepłej wodzie, przełożyć na talerz, aby zmiękł, na środku każdego ułożyć po kilka różyczek brokułowych, posypać pieprzem i zawijać boki do środka, a następnie w rulon.

Kiedy ruloniki wyschną smażyć je krótko w głębokim tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 23.03.2012 20:32
fajniw wyglada
pawel6 13.05.2011 11:40
pomysł który warto wypróbować:)
madi356 16.03.2011 23:03
ciekawy i bardzo fajny przepis:) bardzo lubię brokuły, więc na pewno wypróbuję
Mysiunia 28.01.2011 16:06
super:)
stokrotka 26.01.2011 15:51
super!
Karolina92 18.12.2010 18:33
bardzo ciekawe
banditka 06.09.2010 09:22
uwielbiam brokuły
Natalia/tubisiek 31.08.2010 06:48
uwielbiam brokuły :) super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak