Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki warzywne z polędwiczką wieprzową
oliwy , miodu , musztardy i przypraw przygotować marynatę ,
Do marynaty włożyć pokrojone kawałki polędwicy, wymieszać i zostawić na 2 godziny w chłodnym miejscu.
Przygotować warzywa.
Pieczarki obrać oderwać ogonki i przekroić na połówki.
Paprykę oczyścić , opłukać , usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić w większe kawałki.
Cukinię opłukać ,osuszyć pokroić w plastry.
Cebulę po obraniu pokroić w ćwiartki.
Wszystkie warzywa włożyć do miski skropić oliwą , oprószyć pieprzem i solą.
Na patyczki do szaszłyków nabijać warzywa na przemian z mięsem.
Szaszłyki ułożyć na tacce i położyć na rozgrzanym grillu .
Grillować do miękkości mięska i warzyw co jakiś czas obracając.