Zielona zupa-krem z krewetkami

Zielona zupa-krem z krewetkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki koktajlowe

    300 g
  • awokado

    2 szt.
  • włoszczyzna

    400 g
  • brokuły

    500 g (mrożone)
  • papryczka chili

    1 szt.
  • limonka

    1 szt.
  • kolendra

    1 pęczek
  • ksylitol

    1 łyżeczka
  • miód lipowy

    1 łyżka
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki obficie skrapiamy sokiem z limonki, dodajemy drobno posiekaną kolendrę, ksylitol, papryczkę chilli i odstawiamy na pół godziny. Brokuły i włoszczyznę gotujemy do miękkości warzyw.
Avocado obieramy ze skóry, wyjmujemy pestkę i umieszczamy w naczyniu blendującym razem z brokułami i włoszczyzną, doprawiamy pieprzem. Przekładamy zawartość do garnka, gotujemy na małym ogniu, dodając miód i pół szklanki wody. Po zagotowaniu wlewamy nasz krem do talerzy, dodajemy odrobinę jogurtu naturalnego i dodajemy zamarynowane krewetki.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

27.06.2018 22:23
Zupa krem z krewetkami wygląda bajecznie ,kusi swoim smakiem i wyglądem;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat