Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z rosołu wykorzystane do drugiego dania

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 ugotowane,
jajko 2
przyprawa uniwersalna Kucharek 1/2 łyżeczki,
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z rosołu wykorzystane do drugiego dania

Udka po oczyszczeniu i opłukaniu gotujemy z marchewką ,pietruszką oraz selerem.
Z udek gotujemy smaczny rosół , gdy udka już prawie miękkie wyjmujemy i studzimy.
Jajka roztrzepujemy widelcem z dodatkiem przyprawy uniwersalnej.
Ugotowane i wystudzone udka panierujemy w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej.
Tak przygotowane udka smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Usmażone podajemy do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:32
dobre mieso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak