Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos paluszkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny 500 ml
paluszki 50 g (solone)
sól i pieprz

Porada

Bardzo prosty w przygotowaniu sos z paluszków, świetnie komponuje się z mięsem wieprzowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos paluszkowy

Paluszki rozdrabniamy na mniejsze kawałki, zalewamy gorącym bulionem, czekamy aż napęcznieją. W razie potrzeby uzupełniamy bulion.
Następnie blendujemy na gładką masę, podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą oraz sporą ilością pieprzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak