Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batoniki twarogowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 80 g
mąka pszenna
jajko 0, 33 sztuki
tłuszcz 20 g
cukier puder 15 g
śmietana 15 g
Soda oczyszczona Prymat 2 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Batoniki twarogowe

Twaróg przetrzeć. Dodać do niego przesianą mąkę, jajko, śmietanę, cukier, sodę i sól. Dokładnie wymieszać. Uformować prostokąt o grubości 1 cm. Wycinać z niego paseczki (10x2 cm). Smażyć w głębokim tłuszczu. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak