Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z podsmażoną cebula

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

udka z kurczaka 2
mięso indycze 300 g.rosołowe,
marchewki 2
pietruszka 1 szt,
seler kawałek,
cebula 1 szt. podsmażona
sól i pieprz do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,

dodatkowo;

natka pietruszki
makaron nitki ugotowany,

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z podsmażoną cebula

Mięso oczyszczamy, myjemy zalewamy wodą i stawiamy na gazie do zagotowania.
Po zagotowaniu zdejmujemy łyżką cedzakową szumowiny.
Dodajemy oczyszczoną marchew , pietruszkę oraz kawałek selera i gotujemy na maleńkim ogniu.
Nie wolno dopuścić, aby rosół gotował się zbyt gwałtownie tylko delikatnie wolno na całkiem malutkim gazie.
Cebulę kładziemy nad gazem i opalamy ją , a następnie wkładamy do rosołu.
Rosół gotujemy około 60 minut, doprawiamy do smaku pieprzem i solą oraz przyprawą uniwersalną.
Marchewkę z rosołu wyjmujemy i kroimy w plasterki.
Na talerze nakładamy ugotowany wcześniej makaron oraz pokrojoną marchewkę.
Zalewamy gorącym rosołem.
Posypujemy natką pietruszki.

Udka wyjmujemy z rosołu , panierujemy i smażymy wykorzystując je do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:32
smaczny rosol.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak