Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada drobiowa nadziana indykiem z morelami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
Przyprawa do mięs Prymat
morele suszone garść
mięso mielone indycze 200 g
jajko 1 szt
cebula biała 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól i pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada drobiowa nadziana indykiem z morelami

Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem. Mięso rozkładamy na kształt prostokąta, tak aby płaty zachodziły na siebie. Przygotowujemy farsz z indyka. Mięso mielone wyrabiamy na jednolitą masę z pokrojoną w kosteczkę cebulą, jajkiem , bułką tartą i natką pietruszki. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe mięso mielone rozkładamy na filecie z kurczaka. Na wierzchu rozkładamy pokrojone na mniejsze kawałki suszone morele. Całość zwijamy w ciasny rulon na kształt rolady. Wierzch rolady obsypujemy ostrą wędzoną papryką i czosnkiem granulowanym. Roladę układamy na foli aluminiowej, skrapiamy olejem. Pieczemy szczelnie zamkniętą przez 45-50 minut. Przed końcem pieczenia otwieramy folię, tak aby wierzch ładnie się zarumienił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 29.04.2018 14:43
Pyszna, o ciekawym smaku rolada drobiowa nadziana mięsem indyczym z morelami jest świetnym pomysłem na rodzinny obiad lub święta. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno w formie pieczeni.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak