Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miniaturki z szalotką

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórków gruntowych 1,5 kg
szalotki 40 dag
cukru 1 szklanka
octu 1 szklanka
wody 2 szklanki
soli 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Miniaturki z szalotką

Udało mi się zebrać sporo miniaturowych ogórków w ogrodzie. Nie miałam pomysłu co z nich zrobić, więc najprościej było je zamarynować...

Ogórki dokładnie umyć, osuszyć. Szalotki obrać. W wyparzonych słoikach umieścić ogórki z cebulkami. Po wierzchu posypać pokruszonym liściem laurowym, 3 ziarnami ziela angielskiego oraz 3 ziarenkami gorczycy.

Do garnka wlać wodę, ocet, sól i cukier. Chwilę pogotować i gorącą zalewą napełnić słoiki z warzywami. Szczelnie zamknąć i pasteryzować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 20.04.2012 21:21
super
romanrafal
romanrafal 07.11.2011 07:31
świetne
malaczarna23 02.09.2011 15:50
super
Jolanta_P-S 11.02.2011 18:37
Dobry pomysł by wykorzystać ogóreczki, które nie maja szansy \"podrosnąć\"
cichor 31.08.2010 10:49
uwielbiam marynowane warzywa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak