Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe roladki ze szparagami
Wkładamy do osolonej wody i gotujmy 5 - 8 minut od zagotowania się wody.
Następnie odcedzamy i studzimy.
Schabowe kotlety rozbijamy tłuczkiem na płat , oprószamy solą i pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny.
Na każdym kotlecie schabowym układamy plaster sera żółtego a na ser kilka kawałków szparag.
Tak przygotowane płaty ciasno zwijamy w roladki spinając każdą wykałaczką.
Roladki wkładamy na rozgrzany olej i smażymy po kilka minut z każdej strony aż roladki się przyrumienią. zrumienią .
Gdy roladki już się zrumienią podlewamy niewielką ilością ciepłej wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa.
Po upieczeniu i lekkim wystudzeniu wyjmujemy wykałaczki.
Podajemy do drugiego dania lub jako przekąskę.