Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe roladki ze szparagami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 3 szt,
ser żółty 3 plastry,
szparagi zielone 1/2 paczki,
sól i pieprz do smaku,
przyprawy do wieprzowiny,
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe roladki ze szparagami

Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki, jeżeli są zbyt długie przecinamy na pół.
Wkładamy do osolonej wody i gotujmy 5 - 8 minut od zagotowania się wody.
Następnie odcedzamy i studzimy.
Schabowe kotlety rozbijamy tłuczkiem na płat , oprószamy solą i pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny.
Na każdym kotlecie schabowym układamy plaster sera żółtego a na ser kilka kawałków szparag.
Tak przygotowane płaty ciasno zwijamy w roladki spinając każdą wykałaczką.
Roladki wkładamy na rozgrzany olej i smażymy po kilka minut z każdej strony aż roladki się przyrumienią. zrumienią .
Gdy roladki już się zrumienią podlewamy niewielką ilością ciepłej wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa.
Po upieczeniu i lekkim wystudzeniu wyjmujemy wykałaczki.
Podajemy do drugiego dania lub jako przekąskę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:29
dobre mieso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak