Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla z warzywami i kurczakiem
2. Formujemy kulę, przykrywamy miską i odstawiamy na około 30 minut.
3. Po tym czasie ciasto dzielimy na 6 równych części.
4. Wałkujemy cieniutkie, okrągłe placki i smażymy na suchej, bez tłuszczu, gorącej patelni. Po kilka sekund z każdej strony.
5. Z kolei przygotowujemy mięso: umyte i osuszone mięso kroimy w paseczki. Obtaczamy je dokładnie w przyprawach i odstawiamy na 15 minut. Po upływie czasu smażymy je na rozgrzanym oleju.
6. Teraz przygotowujemy warzywa: Warzywa rozmrażamy. Dokładnie odsączamy z wody. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy na niej warzywa. Cały czas mieszamy, następnie przyprawiamy solą do smaku.
7. Na placki tortilli układamy warzywa i mięso. Na koniec zwijamy.
8. Smacznego!