Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko - kwaśna kapusta czerwona do obiadu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 szt,
cebula 1 szt,
masło 1 łyżka do gotowania,
boczek wędzony kawałek,
olej 1 -2 łyżki,
Liść laurowy suszony Prymat 2,
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka,
sól i pieprz do smaku,
cukier do smaku,
ocet do smaku,
przyprawa w płynie w razie potrzeby

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko - kwaśna kapusta czerwona do obiadu

Kapustę czerwoną obieramy z brzydkich wierzchnich liści,szatkujemy a następnie zalewamy wodą i gotujemy nie całkiem do miękkości.
Do gotowania dodajemy liść laurowy kilka ziarenek ziela angielskiego oraz łyżkę masła.
Po ugotowaniu odlewamy wodę.
Do ugotowanej kapusty dodajemy sól i pieprz, drobno pokrojoną surową cebulę oraz ocet i cukier do smaku.
Na koniec dodajemy pokrojony w kostkę , podsmażony boczek wędzony.
Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników.
W razie potrzeby kapustę doprawiamy przyprawą w płynie.
Kapusta ma mieć smak słodko - kwaśny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:27
tez taka robie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak