Kurczak porowo-śmietanowy

Kurczak porowo-śmietanowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    70 dag
  • pory

    2
  • sól czosnkowa Prymat, pieprz ziołowy mielony Prymat

    do smaku
  • Ramy cremefine do gotowania

    100 ml
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Podzielić na kotlety,, posypać solą i pieprzem ziołowym. Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Lekko podpiec na oleju i ułożyć kawałki na ręczniku papierowym.

Pory umyć pod bieżącym strumieniem wody. Pokroić na mniejsze części i przełożyć do rondelka. Posypać solą, delikatnie podlać wodą i dusić pod przykryciem 15 minut. Podduszone pory przełożyć na patelnię, dodać śmietanę i kawałki kurczaka. Dusić całość pod przykryciem 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

13.11.2011 12:44
wygląda pysznie i podobnie jak \"pacpaw\" nie łączyłem jeszcze śmietany z porem

pacpaw

31.10.2011 21:08
nie łączyłem jeszcze śmietany z porem -do wypróbowania

cukiereczek

29.08.2011 08:21
super

PaniMISIOWA

15.05.2011 08:57
wspaniałe danie

Smakosz6

12.04.2011 11:55
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Baska Kaska

26.03.2011 20:37
pycha

Misiek1

01.09.2010 13:49
Mniam..

cichor

31.08.2010 10:48
smacznie wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat