Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak porowo-śmietanowy

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 70 dag
pory 2
sól czosnkowa Prymat, pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
Ramy cremefine do gotowania 100 ml
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak porowo-śmietanowy

Piersi z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Podzielić na kotlety,, posypać solą i pieprzem ziołowym. Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Lekko podpiec na oleju i ułożyć kawałki na ręczniku papierowym.

Pory umyć pod bieżącym strumieniem wody. Pokroić na mniejsze części i przełożyć do rondelka. Posypać solą, delikatnie podlać wodą i dusić pod przykryciem 15 minut. Podduszone pory przełożyć na patelnię, dodać śmietanę i kawałki kurczaka. Dusić całość pod przykryciem 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 13.11.2011 12:44
wygląda pysznie i podobnie jak \"pacpaw\" nie łączyłem jeszcze śmietany z porem
pacpaw 31.10.2011 21:08
nie łączyłem jeszcze śmietany z porem -do wypróbowania
cukiereczek 29.08.2011 08:21
super
PaniMISIOWA 15.05.2011 08:57
wspaniałe danie
Smakosz6 12.04.2011 11:55
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Baska Kaska 26.03.2011 20:37
pycha
Misiek1 01.09.2010 13:49
Mniam..
cichor 31.08.2010 10:48
smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak