Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piankowy blok czekoladowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda zimna 175 ml
mleko w proszku 25 dag
cukier 175 ml
kakao 2 łyżki
margaryna 12,5 dag
Pianki marshmallow 86 g

Przepis i sposób przygotowania na: Piankowy blok czekoladowy

1. Najpierw musimy wodę, margarynę, kakao i cukier dać do garnka. Gotujemy je aż składniki się połączą.
2. Masę studzimy od czasu do czasu mieszając.
3. Z kolei do jeszcze ciepłej masy wsypujemy mleko w proszku, wrzucamy pianki i wszystko mieszamy.
4. Masę przekładamy do podłużnej formy wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia na kilka godzin.
6. Na koniec już blok wyjmujemy i kroimy na plasterki.
7. Gotowe! Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak