Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i musztardą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
szczypiorek 1 pęczek
Musztarda sarepska Prymat 1,5 łyżeczki
majonez 1,5 łyżki
cebula biała 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i musztardą

Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu obieramy ze skorupek. Jajka możemy bardzo drobno posiekać nożem, ale możemy też je zmiksować w blenderze. Wszystko zależy jaką pastę chcemy uzyskać - gładką czy z wyczuwalnymi kawałkami jajek. Do zmiksowanych jajek dodajemy musztardę, majonez, drobno pokrojoną cebulę i posiekany szczypiorek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ponownie mieszamy i gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 23.04.2018 21:48
Nie musimy kupować gotowych past jajecznych. Takie cudo możemy zrobić sami w domu. Przygotowanie zajmuje kilka minut (nie licząc gotowania jajek). Ale te możemy nagotować wcześniej. Z domowym pieczywem pasta jest po prostu rewelacyjna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak