Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z ryżem na skrzydełkach indyczych

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z indyka 2 szt
woda 2 litry
kalafior 1 średniej wielkości
marchew młoda 2 szt
ziemniaki 4 szt
ryż 4 łyżki
sól 1,5 łyżeczki
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 kawałek
cebula 1 szt
koperek 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
śmietana 18 proc 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
kostka rosołowa 1 szt ekologiczna

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z ryżem na skrzydełkach indyczych

Ryż wsypałem do garnka, zalałem wodą, dodałem skrzydełka i sól. Zagotowałem na większym ogniu, następnie gotowałem na umiarkowanym ogniu pod przykryciem przez ok. 40 minut.
Wyjąłem mięso z zupy. Do wywaru dodałem przyprawy, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę i pietruszkę pokrojone w talarki. Włożyłem cebulę w całości, seler i różyczki kalafiora. Dodałem ekologiczną bulion drobiowy. Całość gotowałem przez ok. 20 minut.
Po 10 minutach dodałem do zupy pokrojone mięso, uprzednio oczyszczone ze skóry i kości.
Na koniec dodałem do zupy posiekany koperek. Zaprawiłem śmietaną. Posypałem szczypiorkiem. Podałem z grzankami z bagietki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak