Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka zapiekana z kaszą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka żółta 2 szt
kasza pęczak 200 g
udko z kurczaka 1 szt (wędzone)
cebula czerwona 1 szt
olej do smażenia 2 łyżki
kapary 2 łyżki
mozzarella 1 wędzona, starta
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka zapiekana z kaszą

Kaszę gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Mięso oddzielamy od kości. Mielimy na największych oczkach.

Cebulę obieramy, kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanym oleju. Na sam koniec dodajemy kapary.

Kaszę, mięso i cebulę mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Papryki myjemy, kroimy wzdłuż na pół, oczyszczamy i nadziewamy farszem.

Pieczemy 45 min w naczyniu żaroodpornym, w 180°C, później posypujemy serem i zapiekamy przez 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak