Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w ogókach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt,
sól i pieprz do smaku,
przyprawy do wieprzowiny,
Czosnek suszony Prymat
Majeranek suszony Prymat
jajko
mleko 3 łyżki,
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania,
mąka pszenna 2 - 3 łyżki,
olej do smażenia
ogórki kiszone 5 szt,
mąka pszenna 2 - 3 łyżki,
woda zimna 1/4 szkl,
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w ogókach

Schabowe opłukać ,osuszyć a następnie rozbić przez folię tłuczkiem.
Oprószyć przyprawami.
Jajko rozbełtać z dodatkiem mleka i odrobiny soli.
Schabowe wkładać do rozbełtanego jajka a następnie panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką pszenna.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Po usmażeniu wyjąć na talerz a do tłuszczu włożyć starte na tarce o dużych oczkach ogórki kiszone.
Podsmażyć chwilkę dolać wody i dusić około 15 -20 minut.
Sos zagęścić mąką wymieszaną z wodą a następnie połączyć z zahartowaną śmietaną.
Usmażone schabowe włożyć do sosu i dusić kilka minut na małym ogniu.
Podawać z utłuczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:23
dobre mieso.
Babeczka35 20.04.2018 08:11
Ciekawa propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak