Koreczki z jajek

Koreczki z jajek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    pieczarki ogórki
  • pomidor

    olej sól, pieprz
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Pieczarki dość duże umyć, oprószyć solą i pieprzem. Panierować w jajku i bułce, smażyć na rumiano. Ogórka umyć, pokroić w dość grube plastry. Pomidorki, najlepiej małe, przekroić na połowy. Układać najpierw ogórki, potem pieczarki wgłębieniem do góry. Na pieczarkach układać jajka ze ściętymi czubkami z jednej strony (ok 1/3). Na jajka nakładać połówki pomidorów, oprószone od spodu pieprzem. Całość nadziać na wykałaczkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

LuKaSz4761

14.12.2011 07:35
Świetny pomysł, muszę spróbować.

katarzynka455

20.10.2011 17:20
są śliczne

FAFIK

07.02.2011 06:38
Jakie cudne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat