Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 70 dag
kiełbasa toruńska 1,5 laski
boczek 15 dag
cebula biała 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolkę dokładnie wypłukać i namoczyć na 10 godzin.. Ugotować w tej samej wodzie do miękkości, pod koniec gotowania posolić.
Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę dalej smażąc. Kiełbasę pokroić w kostkę i osobno podsmażyć na patelni.
Do ugotowanej fasolki włożyć boczek z cebulą, kiełbasę, koncentrat pomidorowy, roztarty majeranek i paprykę oraz do smaku sól. Wszystko razem podgotować mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.12.2012 21:14
uwielbiam :)
Wafelek2601 22.12.2011 00:24
pyszna
kielcok1 16.12.2011 16:43
bardzo lubię ,chętnie bym zjadł
pigila
pigila 26.06.2011 00:16
super
pigila
pigila 26.06.2011 00:16
super
rakow2
rakow2 10.05.2011 14:44
lubię takie typowe polskie dania
gosia47-47 17.04.2011 20:39
nie lubię fasolki :(
bogumiła3 14.09.2010 22:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak