Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa inaczej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół ok.2 litry,
podgrzybki 300 g,
cebula 1 szt,
jajko 3 szt,
mąka pszenna tyle aby zrobić lane kluski,
masło klarowane 2 łyżki,
masło 1/2 łyżeczki,
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa inaczej

Podgrzybki rozmroziłam , następnie podsmażyłam na maśle klarownym z obraną pokrojoną cebulą.
Podsmażone podgrzybki zalałam ugotowanym wcześniej rosołem i gotowałam około 30 minut.
Jajka wbiłam do kubka rozbełtałam widelcem , dodałam mąkę pszenną i dokładnie rozmieszałam dodając odrobinę masła.
Do gotującej zupy wolno wlewałam rozbełtane jajka cały czas mieszając.
Zmniejszyłam płomień ognia i dalej gotowałam jeszcze koło 10 minut.
Doprawiłam jeszcze do smaku przyprawą w płynie.
Gotową zupę rozlałam na talerze i podałam domownikom.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:20
musze tak zrobic.
KORAL 16.04.2018 21:11
Pełny talerz dobrej zupy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak